1. Ana Sayfa
  2. İnternet Haberleri

WordPress İle İnternet Sitesi Kurmak: WordPress Site Kurma Yöntemi Nedir? (2023)

WordPress İle İnternet Sitesi Kurmak: WordPress Site Kurma Yöntemi Nedir? (2023)
0

İnternet sitesi kurmak, web sitelerinin hayatımıza dahil oluşundan bu yana oldukça kolaylaştı ve birçok web tasarım aracı geliştirildi. İnternet sitesi sahibi olmak isteyen ancak yazılım ve kodlama bilgisi bulunmayan kişiler için kolaylık sunan birçok web sitesi kurma aracı bulunuyor. Özellikle sürükle bırak web sitesi oluşturucu araçlarıyla bir internet sitesini bitmesi haftalarca sürecek karmaşık yazılımlarla uğraşmadan oluşturmak mümkün hale geldi.

Eğer aklınızda kişisel veya kurumsal bir internet sitesi kurma fikri varsa, ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki platform önerileri arasında size uygun görüneni seçmeniz yeterlidir. Ardından verilen işlem adımlarına göre kolay bir şekilde kendi internet sitenizi kurmanız mümkün hale gelecektir. Kullanabileceğiniz platformlardan biri de WordPress’tir. WordPress ile internet sitesi kurmak, son derece kolay bir işlemdir. WordPress site kurma adımları aşağıdaki gibidir.

WordPress Site Kurma: WordPress İle İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?

Dünya üzerindeki tüm internet sitelerinin neredeyse %50’si gibi muazzam bir miktarını içinde barındıran WordPress yer alıyor. WordPress, sunduğu “WordPress Hosting” paketleri aracılığıyla kolay bir şekilde hem kurumsal, hem de bireysel web sitesi sahibi olmanızı önemli ölçüde kolaylaştırıyor. WordPress ile site kurmak için öncelikle bir WordPress hosting hizmetine ve alan adına sahip olmanız gerektiğini söylemekte fayda var.

WordPress Destek ihtiyacım var, en iyi wordpress uzmanı kim ?

Eğer wordpress bir web siteniz var veya yeni bir wordpress kurulum hizmeti satın almak istiyorsanız WP Hizmet ile mutlaka çalışmanızı tavsiye ederiz. Sektör’de bir çok wordpress uzmanı firmalarından daha iyi bilgi ve tecrübeye sahipler. WordPress destek hizmeti ile tüm müşterilerine yıllardır hizmet sağlamaya devam etmektedirler.

 

Eğer uzantısı size özel olan, kapsamlı bir internet sitesi kurma planınız yoksa ve sitenizin adresinin “denemesitem45678854.wordpress.com” gibi bir isme sahip olmasını dert etmiyorsanız, ücretsiz bir şekilde WordPress’i kullanmanız da mümkündür. Aşağıdaki adımlar, ücretli hosting hizmetine ve profesyonel bir alan adına sahip kişilerin uygulaması yöntemler olacak şekilde sıralanmıştır. WordPress ile site yapımı aşamaları şu şekildedir;

  • Öncelikle WordPress hosting hizmetini ve alan adı kaydınızı yapın. WordPress hosting, internet barındırma hizmetleri sunan firmaların neredeyse tamamında verilen bir barındırma hizmeti türüdür. Bu hizmeti satın aldıktan sonra sitenize WordPress yüklemek gibi detaylar ile uğraşmadan direkt hazır gelecek WordPress tabanlı bir internet sitesi sahibi olabilirsiniz.
  • Görünümü ve temanızı değiştirin, sitenize profesyonellik katın. WordPress, içinde binlerce farklı kategori ve onlarca farklı sektör için çeşitli ücretsiz tasarımlar sunmaktadır. Kişisel bir blog sitesinden profesyonel bir E-Ticaret sistemine dek tüm sektörler için WordPress üzerinde tercih edebileceğiniz ücretsiz tasarımlar bulunmaktadır. Eğer bir WordPress hosting satın aldıysanız, sitenize “http://siteadi.com/wp-admin” bağlantısıyla giriş yaptığınızda karşılaşacağınız örnek admin yönetim ekranı şu şekilde olacaktır;
WordPress yönetim ekranı
WordPress yönetim ekranı
  • Eğer yukarıdakine benzer bir ekranı görüntülüyorsanız, WordPress sitenizi harika bir görünüme kavuşturmak ve ilk adımı atmak için hazırsınız demektir. Bu ekranın sağ tarafında bir yönetim paneli ve kısayollar bulunmaktadır. Tam yetkiye sahip admin hesabınızda, sağ taraftan sırasıyla “Görünüm > Temalar > Yeni Ekle” seçimlerini yapmanız gerekecektir. Bu seçimlerin ardından WordPress tarafından size sunulan, binlerce ücretsiz farklı temayı bulabilirsiniz. Seçeceğiniz tema konusunda bir sınırlama olmasa da şu kurallara dikkat etmeniz yararlı olacaktır;
  • – Sitenize çok fazla tema ve eklenti kurmayın. Bu durum sitenizin yavaşlamasına sebep olabilir. Mümkünse beğendiğiniz bir temanın aşağıdaki kriterleri karşılayıp karşılamadığını araştırmanız yararlıdır.
  • – Bir temanın gerçekten kullanışlı olup olmadığını merak ediyorsanız; bu temanın PageSpeed değerleri (Site yüklenme hızı gibi detaylar.), ihtiyaç duyduğunuz özellikleri karşılayıp karşılamadığı, SEO konusunda yeterli olup olmadığı, yeterince özelleştirme sunup sunmadığı konusunda araştırma yapmanız fayda sağlayacaktır. Eğer sizin için uygun olacağını düşündüğünüz bir tema bulduysanız, bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Tema seçiminizi yaptıysanız sırada temayı sitenize yükleme ve etkinleştirme işi yer alıyor. Fare ile seçtiğiniz temanın üzerine geldiğiniz zaman “Yükle” butonu görünecektir. Bu butona bastığınızda, temanızın bir görünümü sitenize yüklenir ancak etkin olmaz. Yükleme tamamlandıktan sonra hazırsanız aynı şekilde temanın üzerine gelip “Etkinleştir” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Bir temanın kurulum aşaması kısaca bu şekildedir. Temanızı kurduysanız, artık sitenizin harika bir görünüme kavuşması için ilk adımı tamamladınız demektir.

  • Bazı temalar göründüğü haliyle direkt sitenize kurulmaz ancak içe aktarma özelliğiyle birlikte gelir. Demo yükleyicisi olarak adlandırılan bu içe aktarma özelliği, sitenin tam olarak temanın görselinde belirtilen ekrana sahip olmasını sağlar. Bazı temalar ise direkt olarak resimde göründüğü gibi yüklenir ve ek başka bir işlem gerektirmez. Eğer temanız sorunsuz yüklendiyse sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Eğer demo yükleyicisi özelliği aktifse ve sitenin görünümü tam olarak temanın gösterdiği gibi değilse, demo yükleyicisini kullanarak tema demosunu içeri aktarabilir ve sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Bu işlem sizin için karmaşık görünüyorsa her temanın internette çeşitli bilgilendirici kaynaklarının olduğunu açıklamakta fayda var.
  • Temanızdaki bazı alanlar hoşunuza gitmeyebilir. Bunu değiştirmek için “Görünüm > Temalar > Özelleştir” seçimlerinin ardından açılan ekrana göz atabilirsiniz. Özelleştirme ekranında genelde temaların renkleri, yazı tipleri, menü düzenleri, menüler, bileşenler gibi ayarlamalar yapmak mümkün hale gelmektedir. Eğer bir internet sitesi kurma konusunda acemiyseniz bu alanları çok fazla kurcalamamanız yararlı olacaktır.

WordPress ile site yapımının temel ayarlamaları bu şekildedir. Elbette, sitenizin daha iyi bir hale gelmesi için gerçekleştirebileceğiniz bolca farklı işlem bulunmaktadır. Eğer bir internet sitesini başarıyla kurduysanız özellikle SEO ayarlamaları gibi önemli detaylar başta olmak üzere SSL sertifikası ayarlama, Wordpress sayfa oluşturma ve elementor gibi sürükle bırak tasarım araçlarıyla sayfa düzenleme, içerik oluşturma ve sitenizde içerik yayınlama gibi detayları araştırabilir ve sitenizi geliştirmeye devam edebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

Yorum Yap

Bu yazının yorum fonksiyonları kapatılmıştır.